Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Commanderij Kempen viert schitterend 51e Kapittel met intronisatie - extra foto's

Commanderij Kempen

Zaterdagavond organiseerde Commanderij Kempen in 'De Notelaar' Kasterlee haar  51e Kapittel met plechtige intronisaties van Grootmeester-wijnproevers, Meester-wijnproevers en Gezel-wijnproevers.  

'Commanderij Kempen telt zo'n 60 actieve leden', zegt voorzitter Paul Vanneylen.  'Onze Commanderij maakt deel uit van de Vlaamse Wijngilde en behoort tot de grootste commanderijen in Vlaanderen. Ze werd opgericht in 1972 en verenigt wijnliefhebbers uit gans Vlaanderen. Jaarlijks organiseren we 6 proefavonden, een gastronomisch Kapittelbanket en regelmatig ook studiereizen naar Bourgogne, Bordeaux, Champagne en Duitsland. 

Elke proefavond start met een didactisch gedeelte, daarna volgt het proeven en een open bespreking van de wijnen.  Als leden bedreven zijn in het beschrijven en herkennen van wijnen kunnen ze zich kandidaat stellen voor de 'examens' voor de intronisaties.

Intronisaties voor 4 Commanderij-alumni

4 Commanderij-alumni uit de provincie Antwerpen kregen zaterdagavond uit handen van voorzitter Paul Vanneylen hun welverdiende oorkonde : 

Gezel :
* Stef Van Lommel, Lichtaart
Meester wijnproever :
* Rani Beckers, Laakdal
Grootmeester wijnproever :
* Laurens Bakelants, Geel
* Jens Van Avondt, Antwerpen.

Ieder jaar krijgt Commanderij Kempen extra uitstraling in heel Vlaanderen.

Niet te missen : 23e Wijnfocus

Tip op jouw wijnagenda : Commanderij Kempen organiseert  haar 23e Wijnfocus op zaterdag 9 maart (14-19u) en zondag 10 maart (12-19u) in Innovatiecentrum,       Kleinhoefstraat 6, Geel.

Inkom €10 voor het gehele weekend. Gratis wijnproeven en ontdekken.  Een niet te missen wijnproeverij en -beurs met topwijnen en vooral ook zeer betaalbare kwaliteit-selecties.

Koop nooit een wijn die je niet geproefd hebt. Uit heel Vlaanderen en Zuid-Nederland zakken wijnliefhebbers af naar de Wijnfocus in Geel,' besluit de voorzitter P. Vanneylen.

Guy Verellen / © NNieuws.

Kleinhoefstraat 6, Geel, België

Commanderij Kempen

Deel dit artikel